به گزارش شهرآرانیوز، تیر چوبی بنایی در محلی که گودالی وجود داشت به صورت عکس اولیه مونولیت قرار داده شده بود.آنچه مسلم است افرادی با قرار دادن این تخته چوب بنایی به شکل عمودی می خواستند نمادی از مونولیت را نمایش داده و عکس یادگاری بگیرند. اما اینکه قبل از رسیدن خبرنگار و مردم محلی مونولیتی در آنجا قرار داشته است یا نه، هنوز مشخص نیست. حتی گمانهزنی فوتوشاپ بودن عکس های اولیه منتشر شده از مونولیت نیز جزو فرضیه ها است و این درحالی است که فرمانداری شمیرات تاکید دارد مونولیت در روستای نیکنامده وجود نداشته است.
این سازه مرموز و براق که تیتر جالب و دیدنی رسانه ها شده اولین بار 18 نوامبر در صحرای یوتای آمریکا توسط ماموران محیط زیست کشف شد و بعد از آن این سازه در کشور های بلژیک، اسپانیا، آلمان، کلمبیا ، لهستان ، رومانی و کلمبیا دیده شد و آخرین بار به تازگی در ایران در نیکنام ده جاجرود تهران یافت شد . این مونولیت کشف شده در ایران از یک طرف ناظر به کوه هاست و از طرف دیگر به دره مشرف است.
این مونولیت که ارتفاع آن نیز سه متر است و مانند سایر مونولیت های فلزی دیده شده در نقاط دیگر جهان، از جنس استیل براق ساخته شده و روی این مونولیت فقط دو حرف Nو S که نشان دهنده شمال وجنوب اند، حکاکی شده است. هنوز اطلاعات دیگری از این سازه پر ماجرا در ایران دست نیست.
منبع: رکنا